Recept na huspeninu

Recept na huspeninu

Niekto varí huspeninu bez zeleniny, my varíme so zeleninou….

Na huspeninu potrebujeme :
bravčové kože cca 0,5 kg, cca 2 paprčky, mäsové kosti cca 0,5kg, udené bravčové mäso cca 0,5kg, koreňovú zeleninu podľa potreby/chute – cca 3 mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru, soľ, vegeta, vajíčka, červená mletá paprika, čierne mleté korenie

Na dochutenie po uvarení: cibuľa, ocot, chlieb

Postup:

Mäso umyjeme a zeleninu si očistíme. Kože, paprčky, kosti, mäso vložíme do veľkého hrnca a zalejeme 5 litrami vody. Pomaly varíme na miernom ohni. Keď sa voda vyvarí, treba ju doliať. Varíme minimálne 5-6 hodín. Hodinu pred dovarením pridáme zeleninu – mrkva, zeler, petržlen. A pridáme soľ a vegetu. Necháme to variť dalšiu hodinku. Po dovarení všetko vyberieme mäso, kože, paprčky, kosti, zeleninu a necháme vychladnúť. Vývar prelejeme cez sitko a odstránime tuk. Popri varení huspeniny, dáme variť vajíčka (podľa chuti). Do vopred pripravených nádob a misiek nakrájame zeleninu, vajíčka a mäso odobraté od kosti. Kosti dáme nášmu domácemu miláčikovi. Do pripravených misiek so zeleninou a mäskom pridáme naliatím vývar a necháme vychladnúť a môžeme posypať červenou mletou paprikou a čiernym mletým korením.

Podávame na druhý deň spolu s chlebíkom, nakrájanou cibuľkou na kocky a zalejeme octom.

Tento recept mám od mojej maminy.
PRAJEM DOBRÚ CHUŤ.

Myšlienka k článku “Recept na huspeninu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.