Strečno – strašidelné tiene

STREČNO – STRAŠIDELNÉ TIENE

Strážny hrad bol postavený na základoch staršieho hradu v 14.stor. Tento hrad leží na vysokej skale, ktorá sa týči nad obcou Strečno, ktorá je vzdialená 12 km od mesta Žilina. Z hradu je prekrásny výhľad na rieku Váh.

O nej si aj prečítate nasledujúcu povesť.

Gazdovi zomrela manželka, jediné čo mu ostalo po manželke bola pekná dcéra Margita. Krátko po jej smrti sa znova oženil. Nuž čo sa nestalo. Na gazdovstve slúžil paholok, ktorý sa páčil machoche ale aj Margite. Lenže machoche sa to nepáčilo, že aj Margite sa páči ten istý muž. A tak sa rozhodla, že sa Margiti zbaví. Macocha Margitu poverila, aby zaniesla pribúznym list,nuž netušila že ide za ňou. Nakoniec ju sotila na jedno mieste do vody, kde sa aj utopila. Nuž macocha mala neskôr výčitky svedomia a tak sa hodila na tých istých miestach do vody.

Od týchto čias, ľudia vravia, že stromy v blízkosti Váhu vrhajú zlovestné tiene a občas pripomínajú ženské telo, ktoré sa hýbe vo víre. Ľudia tejto povesti vravia aj Margita a Besná.

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.