Bojnický zámok – Čierna pani

BOJNICKÝ ZÁMOK – ČIERNA PANI

Na Bojnickom zámku žil veľmi vážený pán spolu so svojou vernou a oddanou manželkou, povahou ako anjel.  Pomoc u nej našiel každý, až do jedného dňa. Pán hradu sa vrátil domov, kde natrafil na závistlivcov. Ľudia mu nahovorili, že mladá pani hradu ho podvádzala. Zloprajná rodina a falošní svedkovia prinútili porotcov k neobvyklému rozsudku.

Zámocká pani  je povinná skočiť aj spolu s dieťaťom, ktoré sa narodili po jeho odchode zo zámku na vojnu z Huňadyho veže do kamennej priekopy. V prípade jej neviny sa jej nič nestane,v prípade že zhrešila skončí jej život na dne priekopy.

V nešťastní  deň sa zhromaždili Bojničania a čakali čo sa stane. Nestalo sa tak. Zámocká pani aj spolu s jej dieťaťom bola pripravená na skok z veže. Miesto pádu na dno priekopy, ju aj jej dieťa vynieslo vysoko do neba.Porota spolu s pánom hradu chceli odísť, len zrazu začuli hluk a zrútenie sa do priekopy. Na mieste kde mala skončiť zámocká pani našli roztrhané šaty a rozbité hlavy s vyplazenými jazykmi. Boli to hlavy klebetníkov a závistlivcov. Trest za ich smrteľné hriechy.

 

Zámocky pán odišiel navždy do kláštora.

Od tých čias počuť  popri Huňadyho veži čudesné hlasy a zvuky . Sú to hlasy a  duše zloprajnej rodiny.

UVIDIA ICH VŠAK LEN TÍ, KTORÍ SÚ BEZ HRIECHU A NIE SÚ NEVERIACI. 

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.